Headlines

Grab the widget  IWeb Gator

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ: ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΖΩΕΣ

Δύο γυναίκες την εβδομάδα πεθαίνουν από βιαιοπραγία τωρινού ή πρώην συντρόφου και 10 ακόμα επιχειρούν να αυτοκτονήσουν και να γλιτώσουν από τη βία.

Η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα φαινόμενο που εμφανίζεται δυστυχώς πάρα πολύ συχνά σε όλες τις χώρες του κόσμου. Όσο κι αν πιστεύουμε ότι είναι λίγες οι γυναίκες που βιώνουν αυτή την κατάσταση, τόσο πιο συχνά εμφανίζονται αυτά τα κρούσματα. Μπορεί να είναι μια γυναίκα στην ίδια γειτονιά με εσάς, στην ίδια πολυκατοικία ή ακόμα και στο διπλανό διαμέρισμα που να ζει καθημερινά κάτω από πολύ άσχημες συνθήκες.

Οι περισσότερες από αυτές τις γυναίκες σιωπούν και δεν καταφεύγουν στη δικαιοσύνη είτε γιατί δεν έχουν κάποιον να τις στηρίξει, είτε γιατί ακόμα φοβούνται για την ίδια τους τη ζωή και ακόμα χειρότερα για τη ζωή των παιδιών τους. Είναι οδυνηρό, αλλά δυστυχώς η ενδοοικογενειακή βία δεν μένει συνήθως μόνο στις γυναίκες. Χιλιάδες παιδιά κακοποιούνται καθημερινά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Γι' αυτό το λόγο έχουν δημιουργηθεί διάφορες εκστρατείες για την προστασία και τη στήριξη κακοποιημένων γυναικών και παιδιών. Η δράση τους βοηθά γυναίκες και παιδιά σε όλο τον κόσμο.
Η AVON δείχνει καθημερινά την αφοσίωση της σε εκστρατείες που είναι σημαντικές για όλες τις γυναίκες. Η Reese Witherspoon, Τιμητική Πρόεδρος του Ιδρύματος της AVON αναφέρει:

"Ως γυναίκα, μητέρα και Τιμητική Πρόεδρος του Ιδρύματος, νιώθω ευγνώμον εκ μέρους των γυναικών που έχουν βοηθηθεί ως σήμερα, αλλά και των μελλοντικών γενεών που θα ωφεληθούν αύριο"


Φορέστε τα κοσμήματα και συμβάλλεται κι εσείς στον αγώνα. Αναζητήστε τα στον νέο κατάλογο και δώστε την παραγγελία σας online συμπληρώνοντας τη φόρμα ή μέσω mail στο avonthessaloniki@hotmail.com. Το 100% των κερδών από το βραχιόλι της εκστρατείας θα δοθούν σε ιδρύματα για τη στήριξη κακοποιημένων γυναικών.

Βραχιόλι της εκστρατείας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...