Headlines

Grab the widget  IWeb Gator

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Μυστικά για όμορφες βλεφαρίδες!

Με αφορμή μια συζήτηση που είχα με μια κοπέλα σχετικά με το πώς πρέπει να φροντίζουμε τις βλεφαρίδες μας ώστε να μην τις χάνουμε, αποφάσισα σήμερα να γράψω το συγκεκριμένο άρθρο. Λόγω του ότι οι βλεφαρίδες που έχουμε είναι πολύ λίγες σε αριθμό και αναπτύσσονται πολύ αργά, υπάρχει ο φόβος και η ανησυχία του πως θα τις περιποιηθούμε έτσι ώστε να είναι πάντα υγιείς.

Δυστυχώς οι βλεφαρίδες μας είναι πολύ ευαίσθητες και εύκολα σπάνε ή τραβιούνται και πέφτουν.
Αυτό σημαίνει ότι οι κινήσεις μας πρέπει να είναι πιο προσεκτικές όταν έχουμε να τις περιποιηθούμε.
Χρησιμοποιήστε σε τακτά χρονικά διαστήματα καστορέλαιο. Το βρίσκετε εύκολα σε κάθε φαρμακείο και είναι ένα λάδι που τις θρέφει και τις δυναμώνει.Η εφαρμογή του είναι πολύ απλή. Βουτήξτε μια μπατονέτα στο καστορέλαιο. Τοποθετήστε ένα μικρό κομμάτι βαμβάκι κάτω από τα μάτια και κλείστε τα. Έπειτα περάστε με την μπατονέτα τις βλεφαρίδες σας απαλά από πάνω προς τα κάτω σαν να τις περνάτε με μάσκαρα. Σύντομα θα δείτε ότι θα πέφτουν όλο και λιγότερες βλεφαρίδες και ότι θα είναι πιο πυκνές και ζωντανές.
Μεγάλη προσοχή πρέπει να δίνετε όταν χρησιμοποιείτε το ψαλιδάκι για τις βλεφαρίδες. Θα πρέπει πάντα να το χρησιμοποιείτε πάντα σε απόλυτα καθαρές βλεφαρίδες και ποτέ αφού έχετε τοποθετήσει μάσκαρα. Ακόμα και τα ίχνη από μάσκαρα μπορεί να κολλήσουν τις βλεφαρίδες επάνω στο ψαλιδάκι, με αποτέλεσμα να τις τραβήξει και να τις αφαιρέσει καθώς το απομακρύνουμε από τα μάτια μας. Επομένως δώστε ιδιαίτερη προσοχή στη χρήση του. Καλό είναι να το χρησιμοποιείτε μόνο σε ειδικές περιπτώσεις και όχι στο καθημερινό σας μακιγιάζ.
Επίσης πολύ μεγάλη προσοχή πρέπει να δίνουμε στο ντεμακιγιάζ των ματιών. Η μάσκαρα είναι ένα προϊόν που αφαιρείτε πιο δύσκολα από τα άλλα προϊόντα μακιγιάζ. Το λάθος που κάνουμε συχνά είναι ότι τρίβουμε τα μάτια μας με το βαμβάκι για να την  αφαιρέσουμε με αποτέλεσμα να αφαιρούμε μαζί και βλεφαρίδες. Πρέπει να αφιερώνουμε λίγο χρόνο στο να αφαιρέσουμε τη μάσκαρα. Πως θα το κάνετε αυτό; Είναι απλό. Ποτίστε μια μπατονέτα και ένα κομμάτι βαμβάκι με λοσιόν ή με οποιοδήποτε ειδικό προϊόν για ντεμακιγιάζ ματιών και τοποθετήστε το κάτω από τα μάτια. Με την μπατονέτα περνάτε τις βλεφαρίδες από πάνω προς τα κάτω σαν να τις χτενίζετε. Ανανεώνετε συχνά την μπατονέτα και συνεχίστε τη διαδικασία μέχρι η μπατονέτα να βγει καθαρή. Τότε σημαίνει ότι έχετε απομακρύνει κάθε ίχνος μάσκαρα. Όταν πέφτουμε για ύπνο και δεν έχουμε αφαιρέσει καλά τη μάσκαρα, οι βλεφαρίδες μας σπάνε εύκολα. Αυτό γίνεται επειδή η μάσκαρα τις σκληραίνει και τις κάνει δύσκαμπτες και λόγω του ότι όταν κοιμόμαστε τριβόμαστε στο μαξιλάρι, τσακίζουν και σπάνε.
Ακολουθώντας αυτές τις μικρές συμβουλές θα έχετε πάντα όμορφες βλεφαρίδες. Το μόνο που έχετε να θυμάστε είναι να κάνετε πάντα καλό ντεμακιγιάζ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...