Headlines

Grab the widget  IWeb Gator

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΤΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ MAKE-UP

Το make-up είναι η βάση ολόκληρου του μακιγιάζ. Όταν χρησιμοποιούμε το σωστό make-up, έχουμε και άψογο αποτέλεσμα στο μακιγιάζ μας. Δεν είναι εύκολο να διαλέξει κανείς το σωστό προϊόν. Πρέπει να γνωρίζουμε κάποια σημαντικά στοιχεία σχετικά με την υφή και το χρώμα που πρέπει να έχει το make-up έτσι ώστε να ταιριάξει απόλυτα στο δέρμα μας και να δώσει ένα άψογο, φυσικό αποτέλεσμα.
Υπάρχουν διάφορες μορφές make-up. Οι μορφές που συναντάμε περισσότερο στο εμπόριο είναι οι εξής:
  • Υγρά make-up: Τα συναντάμε σε μπουκαλάκια με απλικατέρ ή όχι και έχουν μεγάλη γκάμα αποχρώσεων
  • Υγρά make-up με περισσότερα υδατικά στοιχεία: Πρόκυται για υδατικές κρέμες που περιέχουν στη σύνθεση τους και χρωστικά στοιχεία. Είναι ιδανικά για τις μικρές ηλικίες γιατί δεν βαρένουν την επιδερμίδα, ενώ παράλληλα ενυδατώνουν.
  • Compact: Μοιάζουν με πούδρα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε στεγνά είτε με βρεγμένο σφουγγάρι.
  • Σε μορφή stick:  Έχουν ίδια μορφή με τα κονσίλερ και καλύπτουν τέλεια τα σημάδια.
Όταν πρόκυται να αγοράσουμε make-up, πρέπει να γνωρίζουμε τους δύο βασικούς παράγοντες για να διαλέξουμε το σωστό προϊόν: πρώτον, τον τύπο του δέρματος μας και δεύτερον την απόχρωση της επιδερμίδας μας.

Όπως σας έχω αναφέρει και στο αντίστοιχο άρθρο μου «Τυποι δερματος και η περιποιηση τους», οι τύποι δέρματος είναι οι εξής: κανονικό, μικτό, λιπαρό, ξηρό και ευαίσθητο. Το λάθος προίόν στον λάθος τύπο δέρματος μπορεί να μας οδηγήσει σε ένα καταστροφικό αποτέλεσμα.

Στο κανονικό και μικτό δέρμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα είδη make-up που υπάρχουν. Έχουν την μεγαλύτερη ανθεκτικότητα και μπορούν να διατηρήσουν αναλλόιωτα τόσο τα υγρά make-up όσο και τα compact.

Το ξηρό δέρμα χαρακτηρίζεται από ολοκληρωτική έλλειψη λιπαρότητας. Το make-up θα πρέπει να είναι υγρό ή ακόμα καλύτερα κρεμώδες.

  1. MagicX Cashmere

Τα λιπαρά δέρματα χρειάζονται προϊόντα oil free, πρέπει δηλαδή στη σύνθεση τους να μην περιέχουν καθόλου λιπαρά συστατικά για να μην δίνουν επιπλέον λιπαρότητα στο δέρμα. Σε αυτήν την περίπτωση χρησιμοποιούμε είτε υγρά make-up με oil free σύνθεση (αυτό αναφέρεται πάντα πάνω στη συσκευασία), είτε make-up σε μορφή compact.

Το ευαίσθητο δέρμα εμφανίζει εύκολα αλλεργικές αντιδράσεις. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε μορφή make-up, αλλά η σύνθεση του θα πρέπει να είναι ιδανική για ευαίσθητα δέρματα.

Βάση make-up και πούδρα μαζί 

Η AVON διαθέτει make-up κατάλληλα για όλα τα δέρματα. Στη λίστα παρακάτω θα δείτε ποια σας ταιριάζουν ανάλογα με τον δικό σας τύπο.

  • Κανονικό/ μικτό δέρμα: 

  1. Βάση make-up και πούδρα μαζί  

  2. Υγρή βάση make-up με Δ.Π. 10

  3. Βάση make-up MagicX Cashmere

  4. Υγρή βάση make-up Smooth Minerals

    1. Υγρή βάση make-up με Δ.Π. 10

    Ξηρό δέρμα:

  1. Βάση make-up και πούδρα μαζί

  2. Βάση make-up MagicX Cashmere

  3. Υγρή βάση make-up Smooth Minerals

  • Λιπαρό δέρμα:

  1. Καταπραϋντική βάση make-up Calming Effects

  2. Βάση make-up MagicX Cashmere

  3. Βάση make-up σε σκόνη Smooth Minerals

  • Καταπραϋντική βάση make-up Calming Effects

    Ευαίσθητο δέρμα:

  1. Καταπραϋντική βάση make-up Calming Effects

  2. Βάση make-up σε σκόνη Smooth Minerals

  1. Βάση make-up σε σκόνη Smooth Minerals


 

Πώς θα διαλέξετε το σωστό χρώμα make-up;

Υγρή βάση make-up Smooth Minerals

Το χρώμα θα πρέπει να ταιριάζει απόλυτα στον φυσικό τόνο του δέρματος έτσι ώστε να μην ξεχωρίζουν τα όρια και η όψη να είναι απολύτως φυσική. Για να το πετύχουμε αυτό δεν πρέπει να ταιριάξουμε το make-up μόνο στο χρώμα της επιδερμίδας μας. Δεν αρκεί μόνο να διαλέξουμε ένα ανοιχτόχρωμο, μεσαίου τόνου ή σκουρόχρωμο make-up. Πρέπει να διαλέξουμε και τον σωστό τόνο.

Υπάρχουν 2 κατηγορίες τόνων: οι ψυχροί και οι θερμοί.

Θερμό χαρακτηρίζεται ένα δέρμα που το χρώμα του έχει σαν βάση το ροζ χρώμα.Επομένως διαλέγουμε make-up με τα εξής χρώματα: ροζ, μπεζ- ροζ, μπεζ- μελί, βαθύ μπεζ ροζ, σκούρο μπεζ, ουδέτερο μπεζ, μπεζ της άμμου.

Ψυχρό χαρακτηρίζεται ένα δέρμα που έχει σαν βάση το κίτρινο χρώμα. Οπότε επιλέγουμε make-up με τα εξής χρώματα: ροδακινί, ιβουάρ, ουδέτερο μπεζ, χρυσαφί- μπεζ, χρυσό, μπεζ, μπρονζέ, χρυσοκαφέ.

Ακολουθώντας αυτές τις απλές συμβουλές θα έχετε την τέλεια βάση για το τέλειο μακιγιάζ.

 Για οποιαδήποτε απορία, συμβουλή ή παραγγελία επικοινωνήστε μαζί μου στο avonthessaloniki@hotmail.com
                       Κατερίνα Καραγιάννη
 

           Αισθητικός- Αντιπρόσωπος AVON

Απόφοιτη ΑΤΕΙΘ Αισθητικής και Κοσμητολογίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...