Headlines

Grab the widget  IWeb Gator

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Μικρές συμβουλές καθημερινής περιποίησης

Πλέον όλες γνωρίζουμε ότι ο καθημερινός καθαρισμός και η χρήση ενυδατικής κρέμας βοηθούν στο να διατηρούμαστε όμορφες και νέες. Κανένας όμως δεν μας έχει τονίσει το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει ο τρόπος με τον οποίο θα τα εφαρμόσουμε όλα αυτά. Δεν φτάνει μόνο να "πασαλέιψουμε" μια κρέμα στο πρόσωπο, πρέπει να το κάνουμε και με τις σωστές κινήσεις. Εδώ θα σας πω λοιπόν πως πρέπει να εφαρμόζετε τα προϊόντα πάνω σας. Είναι πολύ σημαντικό να θυμάστε ότι οι κινήσεις είναι ΠΑΝΤΑ ανοδικές!


Καθαρισμός προσώπου
Είτε χρησιμοποιείτε γαλάκτωμα- λοσιόν, είτε κάποιο ήπιο καθαριστικό προσώπου, οι κινήσεις είναι ίδιες. Ξεκινάμε πάντα από τη βάση του λαιμού και κάνοντας κυκλικές κινήσεις, ανεβαίνετε σταδιακά μέχρι το μέτωπο, τρίβοντας ελαφρώς το δέρμα ώστε να απομακρύνετε ρύπους, βρομιές και προϊόντα μακιγιάζ. Όταν χρησιμοποιείτε γαλάκτωμα να μην ξεχνάτε να περνάτε πάντα μετά λοσιόν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Κρέμες προσώπου και σώματος
Και στο σώμα ξεκινάμε πάντα από κάτω προς τα πάνω. Ξεκινήστε από τα πόδια και με ανοδικές κινήσεις απλώστε την κρέμα σε όλο το σώμα. Όσο για το πρόσωπο, ξεκινάμε πάντα από τη βάση του λαιμού και με απαλές ανοδικές κινήσεις, απλώνουμε την κρέμα σε όλο το πρόσωπο αποφεύγοντας φυσικά την περιοχή γύρω από τα μάτια.

Κρέμες ματιών
Η περιοχή των ματιών είναι ευαίσθητη, οπότε οι κινήσεις μας πρέπει να είναι απαλές και πολύ καθορισμένες. Η κίνηση που κάνουμε εδώ είναι μια ενιαία κυκλική γύρω από τα μάτια. Ξεκινήστε από την εσωτερική γωνία του ματιού, κάτω από τα φρύδια και ακολουθώντας τη φορά των τριχών, απλώστε την κρέμα προς την εξωτερική γωνία των ματιών και από εκεί συνεχίστε από την κάτω μεριά των βλεφάρων προς την εσωτερική γωνία για να κλείσετε τον κύκλο.

Κρέμες ποδιών και χεριών
Ένα μεγάλο λάθος που κάνουμε όταν τοποθετούμε κάποια κρέμα στα πόδια μας, είναι ότι ξεκινάμε από τις φτέρνες και καταλήγουμε στα δάχτυλα. Στα χέρια και τα πόδια απλώνουμε πάντα τα προϊόντα με φορά προς την καρδιά, ξεκινάμε δηλαδή από τα δάχτυλα και καταλήγουμε στον καρπό ή στον αστράγαλο αντίστοιχα.

Μην παραμελείτε ποτέ το δέρμα σας. Αφιερώστε χρόνο και περιποιηθείτε το σωστά. Ότι κάνουμε στο δέρμα μας έχει αντίκτυπο στην εμφάνιση του. Οπότε φροντίστε το και θα είστε πάντα όμορφες και λαμπερές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...