Headlines

Grab the widget  IWeb Gator

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

ΠΕΡΙΠΟΙΗΘΕΙΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΔΕΡΜΑ


Ευαίσθητο χαρακτηρίζεται το δέρμα που είναι λεπτό, εύθραυστο και μη ανεκτικό, που δεν ανέχεται τα καλλυντικά και πολλές φορές ακόμα και το νερό. Εμφανίζεται πιο συχνά σε γυναίκες με λευκό δέρμα, ξανθά ή κόκκινα μαλλιά και κοκκινίζει εύκολα, χωρίς να μαυρίζει.
Παρόλο που είναι το δέρμα με τη μεγαλύτερη ανάγκη σε περιποίηση, δεν ανέχεται τα καλλυντικά σκευάσματα και συνήθως αντιδρά με ερεθισμό και κνησμό.

Ένα πράγμα που πρέπει πάντα να θυμάστε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε καλλυντικό προϊόν, είναι να κάνετε πάντα το τεστ αλλεργικής αντίδρασης. Τοποθετήστε μια μικρή ποσότητα του προϊόντος σε επαφή με το δέρμα σας, σε κάποιο σημείο που να μην είναι εμφανές και περιμένετε 24 ώρες. Αν το δέρμα σας δεν εμφανίσει καμιά ανεπιθύμητη αντίδραση, τότε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε κανονικά. Έτσι θα αποφύγετε τυχόν δυσάρεστες αντιδράσεις του δέρματος σας και θα είστε σίγουρες για το προϊόν που χρησιμοποιείτε.
Αποφύγετε να πλένεστε με σκληρά καθαριστικά ή ακόμα και με σκέτο νερό γιατί οποιαδήποτε αλλαγή στο pH του δέρματος σας θα προκαλέσει ερεθισμό. Τα ήπια καθαριστικά που αναγράφουν στη συσκευασία τους ότι είναι ειδικά για ευαίσθητα δέρματα, είναι ιδανικά για εσάς.
Οι κρέμες δεν θα πρέπει να είναι παχιές και να περιέχουν στη σύνθεση τους αρώματα και χρωστικές. Προτιμήστε ελαφριές κρέμες που θα ενυδατώσουν το δέρμα σας χωρίς να το βαρύνουν.
Στο μακιγιάζ τα κραγιόν θα πρέπει να είναι αρκετά λιπαρά και να μη περιέχουν καθόλου ιριδίζουσες χρωστικές. Η πούδρα και οι σκιές ματιών πρέπει να είναι πάντα σε μορφή σκόνης, ματ και ποτέ ιριδίζουσες.
Ιδανική σειρά περιποίησης για εσάς είναι η Solutions Sensitive Botanicals. Πρόκειται για μια σειρά ειδικά για το ευαίσθητο δέρμα. Τα προϊόντα της σειράς δεν περιέχουν καθόλου αρώματα και χρωστικές και χαρίζουν απαλή ενυδάτωση στο δέρμα χωρίς να το ερεθίζουν. Η σειρά περιλαμβάνει κρέμα ημέρας, νύχτας, ματιών και ήπιο καθαριστικό προσώπου.
Για οποιαδήποτε απορία, συμβουλή ή παραγγελία επικοινωνήστε μαζί μου στο avonthessaloniki@hotmail.com
                       Κατερίνα Καραγιάννη
         Αισθητικός- Αντιπρόσωπος AVON
Απόφοιτη ΑΤΕΙΘ Αισθητικής και Κοσμητολογίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...