Headlines

Grab the widget  IWeb Gator

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Αναδείξτε τα μάτια σας με το σωστό μακιγιάζ!

Τα μάτια είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρούμε σε ένα πρόσωπο. Το βλέμμα μας έχει κυρίαρχο ρόλο γι' αυτό και θα πρέπει να ξέρουμε να το αναδεικνύουμε και να το τονίζουμε σωστά. Σε αυτό το άρθρο θα σας πω πως πρέπει να βάφετε τα μάτια σας ανάλογα με το σχήμα τους.
Ας δούμε όμως πρώτα πιο είναι το ιδανικό σχήμα ματιών. Οι δύο γωνίες του ματιού (η εσωτερική και η εξωτερική) βρίσκονται στην ίδια ευθεία. Το σχήμα του είναι αμυγδαλωτό και η απόσταση μεταξύ των δύο ματιών ισούται με το μήκος του ενός ματιού. Το μέγεθος  τους πρέπει να είναι ανάλογο με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου. Αν τα μάτια σας πληρούν όλες αυτές τις προϋποθέσεις, τότε έχετε τα ιδανικά μάτια και μπορείτε να κάνετε όποιο είδος μακιγιάζ επιθυμείτε και να χρησιμοποιήσετε όλα τα είδη χρωμάτων.

Ας δούμε λοιπόν και τους υπόλοιπους τύπους ματιών και το πως πρέπει να τα μακιγιάρετε ώστε να τραβήξετε όλα τα βλέμματα πάνω σας.

  • Εσώφθαλμα ή μικρά μάτια
Πρόκειται για τα μάτια όπου το κόκκαλο κάτω από τα φρύδια, προεξέχει πολύ έξω από το κινητό βλέφαρο και δίνουν την αίσθηση του βάθους. Χρησιμοποιήστε ανοιχτά χρώματα στο κινητό βλέφαρο για να το τονίσετε και σκούρες σκιές στο τόξο για να δώσετε βάθος. Καλό είναι να χρησιμοποιείτε ματ σκιές στο τόξο, ενώ στο κινητό βλέφαρο προτιμήστε άφοβα τα ιριδίζοντα χρώματα. Η γραμμή του eyeliner πρέπει να είναι πάντα λεπτή για να μην δείξουν ακόμα μικρότερα τα μάτια. Τραβήξτε τη γραμμή σύριζα στις βλεφαρίδες απλά για να τονίσετε το βλέμμα σας.
  • Εξώφθαλμα ή μεγάλα μάτια
Σε αυτή την περίπτωση έχουμε ακριβώς το αντίθετο. Το κινητό βλέφαρο βγαίνει πολύ πιο έξω από το κόκκαλο. Χρησιμοποιήστε πάντα ματ, σκούρα χρώματα για το κινητό βλέφαρο και ελαφρώς πιο ανοιχτές για το τόξο. Έτσι θα δώσετε βάθος στο κινητό βλέφαρο και θα τονίσετε περισσότερο το τόξο. Η γραμμή του eyeliner σε αντίθεση με τα μικρά μάτια, μπορεί να γίνει πιο παχιά.
  • Στρόγγυλα μάτια
Στα στρόγγυλα μάτια όλες οι γραμμές θα πρέπει να βγαίνουν ελαφρώς πιο έξω και να είναι ανοδικές. Η γωνία που θα σχηματίσετε με την σκιά όπως και η γραμμή του eyeliner, θα πρέπει να βγαίνουν ελαφρώς πιο έξω από την εξωτερική γωνία του ματιού και φυσικά να είναι ανοδική.
  • Ανοδικά μάτια
Πάντα επιδιώκουμε όλες οι γυναίκες να δείχνουν τα μάτια μας ανοδικά. Επομένως είστε τυχερές αν τα μάτια σας έχουν ανοδική τάση. Εφαρμόστε όποιο είδος μακιγιάζ θέλετε, αλλά αποφύγετε να δίνετε ανοδικές γραμμές.
  • Καθοδικά μάτια
Η εξωτερική γωνία βρίσκεται χαμηλότερα από την εσωτερική γωνία του ματιού και δίνει θλιμμένη όψη στο πρόσωπο. Εδώ το μακιγιάζ είναι ίδιο με τα στρόγγυλα μάτια. Όλες οι γραμμές βγαίνουν προς τα έξω και είναι ανοδικές. Αποφύγετε να σχηματίζετε παχιές γραμμές eyeliner στην εσωτερική γωνία του ματιού.
  • Πυκνόφθαλμα μάτια
Τα μάτια σε αυτή τη περίπτωση είναι πολύ κοντά στη μύτη. Χρησιμοποιήστε πάντα ανοιχτόχρωμες και ματ σκιές στο εσωτερικό του ματιού και στην εξωτερική γωνία σκούρους τόνους. Η γραμμή του eyeliner ξεκινάει πάντα λεπτή και παχαίνει σταδιακά προς τα έξω.
  • Αραιόφθαλμα μάτια
Η απόσταση μεταξύ των ματιών είναι πολύ μεγάλη. Προτιμήστε το "smokey eyes" μακιγιάζ, τονίζοντας το τόξο των φρυδιών με ματ ανοιχτόχρωμη σκιά.

Να θυμάστε πάντα ένα βασικό κανόνα και σύμφωνα με αυτόν να μακιγιάρετε τα μάτια. Χρησιμοποιούμε ανοιχτές σκιές στα σημεία που θέλουμε να τονίσουμε και σκούρες στα σημεία που θέλουμε να "κρύψουμε". Έτσι θα πετυχαίνετε πάντα το τέλειο αποτέλεσμα!

Για οποιαδήποτε απορία, συμβουλή ή παραγγελία επικοινωνήστε μαζί μου στο avonthessaloniki@hotmail.com
                       Κατερίνα Καραγιάννη
         Αισθητικός- Αντιπρόσωπος AVON
Απόφοιτη ΑΤΕΙΘ Αισθητικής και Κοσμητολογίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...