Headlines

Grab the widget  IWeb Gator

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΥΠΟΙ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ

  Για να περιποιηθούμε σωστά το δέρμα μας, πρέπει πρώτα να γνωρίσουμε τον τύπο του, έτσι ώστε να χρησιμοποιήσουμε τα σωστά καλλυντικά σκευάσματα και να του δώσουμε αυτό που χρειάζεται.
  Οι τύποι δέρματος είναι οι εξής:
  • Κανονικό Δέρμα:
Είναι απαλό, ομοιόμορφο και χωρίς εμφανείς ατέλειες. Σπάνια μπορεί να εμφανίζει λιπαρότητα στο Τ (μέτωπο, πιγούνι, μύτη) ενώ έχει μεγάλη ελαστικότητα.
  • Μικτό Δέρμα:
Είναι πάντα λιπαρό στην περιοχή του Τ (μέτωπο, μύτη, πιγούνι) και κανονικό στα μάγουλα. Έχει εμφανή μαύρα στίγματα και σπυράκια στο μέτωπο και το πιγούνι.
  • Ξηρό Δέρμα:
Δείχνει αφυδατωμένο, με εμφανή έλλειψη σμήγματος, παρουσιάζει μικρές ρυτίδες γύρω από τα μάτια και το στόμα και ξεφλουδίζει συχνά.
  • Λιπαρό Δέρμα:
Το δέρμα στα μάγουλα γυαλίζει όπως και στο μέτωπο. Οι πόροι είναι διεσταλμένοι και εμφανίζονται πολλά μαύρα στίγματα. Έχει σκληρή και ανώμαλη υφή και εμφανίζει σπυράκια.
  • Ευαίσθητο Δέρμα:
Έχει συνήθως ρόδινο χρώμα και εμφανίζει εύκολα αλλεργικές αντιδράσεις. Είναι λεπτό, διάφανο, ανοιχτόχρωμο και τραχύ στην υφή. Είναι ξηρό και εμφανίζει πολλές και επιφανειακές ρυτίδες.Έχει πολύ μεγάλη ανάγκη από καλλυντικά αλλά δύσκολα τα ανέχεται!

Εάν εμφανίζετε τα περισσότερα χαρακτηριστικά σε κάποιον από αυτούς τους τύπους δέρματος, τότε μόλις βρήκατε τον δικό σας!!!Τώρα μένει να μάθετε πως να τον περιποιήστε!

Το κανονικό δέρμα είναι είναι το περισσότερο ανεκτικό. Δεν χρειάζεται εντατική περιποίηση, χωρίς όμως να σημαίνει ότι θα το αφήσετε στο έλεος του! Χρειάζεται μια ελαφριά ενυδατική κρέμα το πρωί και το βράδυ μετά από ένα καλό καθαρισμό. Ιδανική σειρά περιποίησης για εσάς είναι η Sollutions Hydra Radiance που δίνει λάμψη στο δέρμα σας!

Το μεικτό δέρμα είναι παρόμοιο με το κανονικό.Ακολουθήστε τις ίδιες συμβουλές αλλά χρησιμοποιήστε τη σειρά Sollutions Complete Balance.




Το ξηρό δέρμα έχει μεγάλη ανάγκη από ενυδάτωση και τροφή. Μην χρησιμοποιείτε νερό για τον καθαρισμό σας, αλλά ένα ενυδατικό γαλάκτωμα χωρίς οινόπνευμα. Χρησιμοποιήστε κρέμα ενυδάτωσης κυρίως τη νύχτα. Οι κρέμες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα παχιές και πλούσιες σε βιταμίνες. Ιδανικά προϊόντα για εσάς η κρέμα Avon Care Rich Moisture και το καθαριστικό προσώπου Cleanser Toner and Moisturiser.












Κύριο χαρακτηριστικό του λιπαρού δέρματος είναι ότι δεν αντέχει στη ζέστη και την υγρασία. Εξαφανίζει σε λίγες ώρες το μακιγιάζ και καθυστερεί να εμφανίσει ρυτίδες. Φροντίστε να το κρατάτε πάντα καθαρό . Η κρέμα πρέπει να είναι oil free και κάντε τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα απολέπιση. Χρησιμοποιήστε τη σειρά Clearskin Professional. (Διαβάστε και το αντίστοιχο άρθρο "Πείτε τέλος στα ενοχλητικά σπυράκια")

Όπως ανέφερα και παραπάνω, το ευαίσθητο δέρμα έχει πολύ μεγάλη ανάγκη από καλλυντικά, αλλά δύσκολα τα ανέχεται. Γι' αυτό είναι απαραίτητο πάντα να γίνεται το τεστ αλλεργικής αντίδρασης. Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε καλλυντικά που δεν αναγράφουν τα συστατικά τους, σκληρό νερό, τονωτικές λοσιόν με οινόπνευμα, στυπτικές μάσκες, αρωματικά μαντηλάκια και γενικά προϊόντα απολέπισης. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τη σειρά Sollutions Sensitive Botanicals.

Για οποιαδήποτε απορία, συμβουλή ή παραγγελία επικοινωνήστε μαζί μου στο avonthessaloniki@hotmail.com
                                                Κατερίνα Καραγιάννη
                                  Αισθητικός- Αντιπρόσωπος AVON
                         Απόφοιτη ΑΤΕΙΘ Αισθητικής και Κοσμητολογίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...