Headlines

Grab the widget  IWeb Gator

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Εσείς προστατεύεστε σωστά από τον ηλιο; (Μέρος 2ο)


Γνωρίζοντας το πόσο σημαντική είναι η αντηλιακή προστασία όλο το χρόνο, ξέρουμε πως μπορούμε να προστατευτούμε από τις αρνητικές επιδράσεις του ήλιου. Το μόνο που μένει είναι να σας δώσω μερικές μικρές συμβουλές προστασίας.

  1. Απλώστε το αντηλιακό σας 20' πριν εκτεθείτε στον ήλιο. Τα αντηλιακά φίλτρα χρειάζονται χρόνο για να αρχίσουν να δρουν.
  2. Απλώνετε πάντα πρώτα την ενυδατική σας κρέμα και αφού απορροφηθεί καλά, βάζετε την αντηλιακή.
  3. Ανανεώνεται την επάλειψη ανά τακτά χρονικά διαστήματα και ιδιαίτερα μετά από πλύσιμο ή έντονη εφίδρωση.
  4. Δεν βαφόμαστε ποτέ πάνω από το αντηλιακό. Οι χρωστικές των προϊόντων μακιγιάζ καλύπτουν τα αντηλιακά φίλτρα με αποτέλεσμα να αχρηστεύονται. Αν θέλετε να έχετε μια όμορφη εμφάνιση δοκιμάστε τα αντηλιακά με χρώμα και μακιγιάρετε τα μάτια και τα χείλη σας.
  5. Οι κρέμες ημέρας και τα προϊόντα μακιγιάζ με δείκτη προστασίας δεν αντικαθιστούν τα αντηλιακά. Τα φίλτρα που περιέχουν δεν έχουν τόσο ισχυρή δράση όσο αυτή των αντηλιακών.
  6. Όπως ξέρουμε το μαύρισμα είναι η φυσική προστασία του δέρματος ενάντια στον ήλιο. Τα αυτομαυριστικά προϊόντα και τα μπρόνζερ δεν προσφέρουν καμία προστασία οπότε είναι απαραίτητη η χρήση αντηλιακού.
  7. Χρησιμοποιήστε αντηλιακά με Δ.Π. μέχρι 30. Από το 30 και πάνω όλα τα αντηλιακά είναι ίδια, λόγω του ότι δεν υπάρχουν φίλτρα που να παρέχουν περισσότερη προστασία. Αντιθέτως είναι πιο παχιά σε υφή και το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να επιβαρύνουν το δέρμα μας.
Και κάτι ακόμα που πρέπει να ξέρετε: Προστασία από τον ήλιο προσφέρουν  όλα τα μαύρα ρούχα λόγω του ότι απορροφούν την ακτινοβολία. Τα λευκά αντανακλούν το φως, οπότε δεχόμαστε και την αντανάκλαση πάνω μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...